Op het terrein

Nieuwe mobiele zendmast sneller inzetbaar

MTU

ASTRID neemt begin 2018 een nieuwe mobiele zendmast in gebruik, uitgerust met satellietverbinding. Daarmee beschikt ASTRID nu over twee Mobile Technical Units (MTU’s) om de radiodekking op een bepaalde plaats tijdelijk te versterken bij gebeurtenissen met risico’s voor de openbare veiligheid. In de praktijk gebeurt dat vooral bij festivals en sportmanifestaties, maar ook bij grootschalige incidenten of rampen.

De nieuwe MTU biedt heel wat voordelen. Zo kan hij sneller worden opgesteld omdat hij gebruikmaakt van satelliettechnologie om verbinding te maken met het radionetwerk. Begin 2018 zal overigens ook de eerste MTU worden uitgerust met een satellietverbinding.

Een tweede voordeel van de nieuwe MTU: in vergelijking met de eerste MTU (een Daf-vrachtwagen) is het nieuwe voertuig erg compact en beschikt het over vierwielaandrijving, zodat het zowel op moeilijk terrein als in smalle stadskernen vlot ter plaatse geraakt. Intussen zijn beide MTU’s van ASTRID erkend als prioritaire voertuigen en kregen ze blauwe zwaailichten, zodat ook de aanrijtijden korter zijn dan vroeger.

Technische kenmerken:

  • 4,6 T Mercedes Sprinter verbouwd in 4X4 door Oberaigner
  • Voor gebruik op normale wegen en op moeilijk terrein
  • Satellietantenne
  • Maximale hoogte mast 14m
  • kan door één persoon volledig autonoom worden aangestuurd, zonder klimwerk
Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.