Geoportal dispatch

Dispatching

Omdat het zo belangrijk is dat mensen snel geholpen worden als ze in nood zijn,
rust ASTRID de meldkamers van politie en hulpdiensten uit met geavanceerde technologie.

Hoogtechnologisch

In de computerondersteunde meldkamers worden verschillende technologieën gecombineerd. Ze helpen de operatoren bij het nemen van operationele beslissingen.

8000 noodoproepen per dag

ASTRID zorgt voor de technische uitrusting en de software in de provinciale meldkamers waar noodoproepen worden beantwoord en ploegen worden uitgestuurd.

Een schat aan kaartmateriaal

Via GeoPortal krijgt de meldkamer een beter inzicht in de locatie van een incident en kan de operator beter inschatten welke middelen moeten worden ingezet.

Vandaag worden alle oproepen naar het noodnummer 101 van de politie behandeld in een van de elf provinciale meldkamers, die allemaal zijn uitgerust met het ASTRID CAD platform. Er is er een in elke Belgische provincie en een in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In een aantal provincies worden de oproepen naar de noodnummers 112 (brandweer en medische hulpdiensten) ook behandeld via de CAD van ASTRID.

ASTRID biedt meldkameroplossingen aan in twee vormen:

  • de provinciale meldkamers van waaruit in elke provincie noodoproepen worden beantwoord;
  • lokale dispatchingoplossingen voor organisaties die dat wensen.
Geoportal

Geoportal

De provinciale meldkamers 112/101 krijgen toegang het cartografische portaal GeoPortal. Via deze applicatie hebben de meldkamers toegang tot meer dan 45 kaarten.

Meer info

Meer over ASTRID

ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Als u toestellen uit de raamovereenkomst wilt aankopen bij een leverancier, hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID