Geoportal dispatch

Applicaties

Samen met gespecialiseerde partners ontwikkelt ASTRID toepassingen die de werking van de hulpdiensten vergemakkelijken en de veiligheid van de bevolking bevorderen.

Geoportal

GeoPortal

De provinciale meldkamers (112/101) hebben toegang tot GeoPortal, een cartografisch portaal. Het is cruciaal dat de operator over zoveel mogelijk bronnen beschikt om de plaats van een incident accuraat en snel te kunnen bepalen. De operator krijgt zo ook een beter zicht op de locatie van een incident en kan dus beter inschatten welke middelen moeten worden ingezet.

Via GeoPortal krijgen de operatoren van de provinciale meldkamers in één klap toegang tot meer dan 45 kaarten, als aanvulling op de operationele kaart in het CAD-systeem. GeoPortal is een GIS-webapplicatie, waarin de operator kan aanvinken welke kaarten hij wil zien, apart maar ook in verschillende lagen boven elkaar, met aanpasbare transparantie.

Meer info

App 112 ASTRID

App 112 BE

Naast de telefonische oproep is het voor iedereen nu ook mogelijk om de hulpdiensten via de app 112 BE te bereiken. Dankzij de lokalisatiefunctie in de app kunnen de hulpdiensten de personen in nood gemakkelijker lokaliseren. Op een afgelegen plaats, in een bos of te midden van een ingewikkeld netwerk van autosnelwegen is het vaak moeilijk om uit te leggen waar men zich precies bevindt. De app geeft daarom de exacte gps-coördinaten van de persoon in nood door aan de meldkamer.

In samenwerking met alle betrokken diensten en leveranciers verzorgde ASTRID de technische coördinatie bij de ontwikkeling van de app. Download de gratis app in de App Store (Apple) of in de Play Store (Android) via de zoekterm ‘112 BE’. Opgelet! De app 112 BE werkt enkel in België. De noodcentrales zijn uiteraard ook nog altijd bereikbaar via een klassieke telefonische oproep.

Meer info

Picture push

Picture Push

Via Picture Push kan de provinciale of lokale meldkamer foto’s versturen naar ASTRID-radio’s. Vermiste of geseinde personen kunnen op die manier gemakkelijker (terug)gevonden worden. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. De meldkamer kan via Picture Push foto's verspreiden naar individuele of een groep radio's. Ook identiteitscontroles worden hierdoor vergemakkelijkt. Picture Push werkt via Java of WAP in functie van het radiomerk. Ploegen op het terrein kunnen via Blue Light Mobile ook gebruik maken van de applicatie.

Meer over ASTRID

ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Als u toestellen uit de raamovereenkomst wilt aankopen bij een leverancier, hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID