Geoportal dispatch

GeoPortal

De provinciale meldkamers 112/101 krijgen toegang tot GeoPortal, een cartografische portaal.

Meerwaarde GeoPortal

Via GeoPortal krijgen de operatoren van de provinciale meldkamers in één klap toegang tot meer dan 25 kaarten, als aanvulling op de operationele kaart in het CAD-systeem. GeoPortal is een GIS-webapplicatie, waarin de gebruiker kan aanvinken welke kaarten hij wil zien, apart maar ook in verschillende lagen boven elkaar, met aanpasbare transparantie. Het gaat deels om webservices en deels om kaarten op de centrale ASTRID-server.

geoportal ASTRID

Voordelen

Als het over cartografie gaat, biedt een GIS-webapplicatie heel wat voordelen:

  • GIS-technologie is specifiek ontwikkeld om geografische data te visualiseren. In de huidige CAD-technologie zou te veel kaartmateriaal het systeem vertragen.
  • De link met webservices kan gemakkelijk worden gelegd, wat in de huidige CAD-technologie niet mogelijk is.
  • Updates verlopen eenvoudig: bij webservices wordt automatisch de recentste kaart geraadpleegd; de kaarten die op de ASTRID-server staan kunnen daar in één keer een update krijgen.
  • De applicatie heeft een intuïtieve interface waardoor er geen uitgebreide opleiding voor nodig is.
  • GeoPortal wordt geregeld aangevuld met nieuwe kaartbronnen.

Andere opvallende kenmerken

  • Een schetsfunctie: de gebruiker kan op een kaart een schets maken, bijvoorbeeld bij een evenement of een crisis, en die dan delen met anderen. De functie is ook mobiel beschikbaar.
  • Fouten in de kaarten kunnen worden gerapporteerd en opgevolgd.
  • Via een querytool kan de gebruiker een zoekopdracht uitvoeren met verschillende filters, waarbij de opzoeking beperkt wordt tot een bepaalde regio of een zelf afgebakend gebied. Allerlei points of interest zijn beschikbaar zoals winkels, sportcentra, kerken, defibrillatoren, grotten, natuurparken, bakens van wandel-, fiets- en ruiterpaden … De gebruiker kan ook oppervlaktes en afstanden meten.

Meer over ASTRID

ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Als u toestellen uit de raamovereenkomst wilt aankopen bij een leverancier, hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID