BLM

Applicaties

De SIM-kaarten van Blue Light Mobile zijn personaliseerbaar. Er kunnen een aantal opties voor elke individuele gebruiker worden ingesteld.

Mobiel kantoor op het terrein

De mobiele datacommunicatie van Blue Light Mobile biedt enkele concrete voordelen op het terrein: ploegen kunnen via een tablet bijvoorbeeld gemakkelijk en in real time nummerplaten controleren, identiteitscontroles uitvoeren, een verslag opstellen, de lijst van gevaarlijke stoffen opvragen, een foto of een plattegrond uitwisselen met de noodcentrales. De SIM-kaart geeft verder toegang tot de privé cloud waar de hulpdienst over een beveiligde omgeving beschikt voor de eigen toepassingen, maar ook toepassingen kan delen om gegevens uit te wisselen tussen de disciplines. Kortom: het principe van het “mobiele kantoor” ligt binnen handbereik voor ploegen te voet of in hun interventievoertuigen.

Wat kan ik doen met Blue Light Mobile?

 • Dispatchingtoepassingen (positiebepaling, status, navigatie …) gebruiken op het terrein.
 • Foto’s (Picture Push) of video’s sturen en ontvangen.
 • Een verbinding maken met uw databank (ANG/BNG, DIV, Portal …) en bestanden doorsturen.
 • Machine to machine toepassingen beheren (telemetrie, controle op afstand, ANPR, monitoring van patiënten en ploegen …).
 • Mobile office gebruiken (documenten en formulieren invullen, rapporteren, back office toepassingen, mobile workspace, e-mail, intranet …).
 • Het Internet gebruiken op een veilige en gecontroleerde manier.
 • Software onderhouden (updates downloaden).

Welke diensten biedt ASTRID?

 • Connecting: ASTRID verbindt uw terminal met het interne netwerk van uw organisatie.
 • Hosting: ASTRID host uw applicatie in haar data centre en op haar servers.
 • Application: ASTRID selecteert de juiste toepassing voor uw noden, installeert, host en beheert ze.
 • Application development: ASTRID ontwikkelt een applicatie of laat een applicatie ontwikkelen op maat van uw noden.
ISLP mobile

ISLP Mobile

De politiezones kunnen via een mobiele gegevensterminal (MDT) toegang krijgen tot de ISLP kantoorsoftware (en andere software) op hun lokale HiLDE netwerk van het commissariaat. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet de zone overgaan tot de aankoop van Blue Light Mobile SIM-kaarten en een Remote Desktop oplossing op de MDT. Met Blue Light Mobile hebben de hulpdiensten rechtstreeks toegang tot alle gegevens die ze nodig hebben.

Voordelen:

 • Nummerplaten identificeren.
 • Personen zonder identiteitskaart controleren.
 • Een pv opstellen (niet meer terug naar het commissariaat om dit over te schrijven).
 • Tijdswinst.
 • De agenten zijn meer aanwezig op straat.
B-ack page

B-Ack Page

B-Ack Page werkt via Blue Light Mobile, het mobiele data-aanbod van ASTRID.
In sommige pagers kan een SIM-kaart worden gestoken die de tweewegscommunicatie mogelijk maakt. Deze Blue Light Mobile SIM-kaart wordt door ASTRID geleverd.

Met de klassieke paging is communicatie maar in één richting mogelijk. Met de dienst B-Ack Page kunnen pagers ook een ontvangstbevestiging terugsturen. Afhankelijk van de gekozen pager zijn er nog andere mogelijkheden van tweewegscommunicatie tussen pager en alarmeringsterminal. Op die manier krijgt u een nog beter zicht op de beschikbaarheid van uw medewerkers.

Meer info

Car Crash Recovery

Car Crash Recovery System via DIV

Auto’s, bussen, vrachtwagens zijn vandaag uitgerust met allerlei moderne technologieën en veiligheidssystemen. Die maken het voor de hulpdiensten echter ook steeds complexer om beknelde personen na een ongeval uit een voertuig te bevrijden. Bovendien vormen niet-geactiveerde airbags, airbaggaspatronen, gordelspanners... een gevaar, zowel voor de hulpverleners als voor de slachtoffers. Ook het groeiende succes van hybride en elektrische wagens maakt dergelijke informatie erg belangrijk.

Meer info

Meer over ASTRID

BLM7

5G - Blue Light Mobile

Via Blue Light Mobile kan u meegenieten van de voordelen van 5G: een hogere netwerkcapaciteit, kortere reactietijden en een hogere snelheid.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID