brandweer 5

Applicaties

Bij gebruik van een alarmeringsterminal biedt ASTRID verschillende methodes om toegang te krijgen tot het pagingnetwerk.

Alarmeringsterminal paging

Alarmeringsterminals

Om manschappen op te roepen, gebruiken de meeste hulpverleningszones een (onbemande) alarmeringsterminal. Dat is een computer met alarmeringssoftware die verbonden is met de ASTRID-server via de http-to-page lijn en als back-up via de radio. In het systeem zitten de pagers van de zone voorgeprogrammeerd. Als er een alarm binnenkomt, dan stuurt de alarmeringsterminal pagingberichten naar de manschappen die naar de kazerne moeten komen.

Een alarmeringsterminal biedt heel wat mogelijkheden, zoals groepsoproepen. Groepen kunnen vooraf worden geprogrammeerd, zodat bij een bepaald incident precies de juiste mensen worden opgeroepen, bijvoorbeeld het duikersteam als het gaat om een drenkeling.

Drie toegangsmethodes

Http to page

Via een beveiligde vaste verbinding.

  • Snellere en bedrijfszekere toegang tot het pagingnetwerk.
  • Berichten komen na enkele seconden aan op de pagers.
  • 40 verschillende berichten tegelijkertijd versturen.
  • SDS to page en PSTN to page worden dan gebruikt als back-up.

De verbinding tussen het pagingnetwerk van ASTRID en de alarmeringsterminal van de gebruiker wordt tot stand gebracht via een beveiligde SDSL-verbinding.

SDS to page

Via de ASTRID-radio waaraan de alarmeringsterminal is gekoppeld, wordt er een kort tekstbericht (SDS) gestuurd naar de
SDS-to-page access server en vandaar over de paging-server naar de pagers.

PSTN to page

Via een automatische telefonische oproep (DTMF). Door de technische beperkingen van deze methode is het aanbevolen de telefonische toegangsmethode alleen als laatste back-up te gebruiken. Deze methode biedt nog wel steeds de mogelijkheid om via een telefoon of een gsm de spraakserver van het pagingnetwerk te bereiken en zo een page-bericht te versturen.

brandweermannen2

Correcte programmering

ASTRID verdeelt zelf geen alarmeringsterminals: gebruikers kunnen een terminal aankopen bij een gespecialiseerde leverancier. De correcte programmering van de alarmeringsterminals (met inbegrip van de cascade naar de verschillende toegangsmethodes) is cruciaal met het oog op een hoge beschikbaarheid. Voor de programmering zijn enkel de gebruikers zelf verantwoordelijk. ASTRID stelt algemene en technische richtlijnen voor alarmeringsterminals ter beschikking van de gebruikers.

Meer over ASTRID

ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Als u toestellen uit de raamovereenkomst wilt aankopen bij een leverancier, hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID