Radiocommunicate

Radiocommunicatie

Alle hulp- en veiligheidsdiensten maken gebruik van radionetwerk van ASTRID:
een digitaal netwerk voor spraak- en datacommunicatie in heel België.

Multidisciplinair

Alle hulp- en veiligheidsdiensten kunnen met elkaar communiceren binnen het gemeenschappelijke, nationale netwerk. Zo verloopt de coördinatie efficiënt en snel.

Beschikbaar en betrouwbaar

De capaciteit van het netwerk is berekend op crisissituaties. ASTRID biedt nationale dekking en bewaakt de kwaliteit van het netwerk 24/7.

Uw eigen netwerk

Radiocommunicatie verloopt binnen vooraf geprogrammeerde gespreksgroepen. Uw organisatie beschikt over een eigen netwerk binnen het gemeenschappelijke platform.

Razendsnelle verbinding

Een radiogesprek komt tot stand in minder dan 300 milliseconden. De spraakkwaliteit is optimaal, ook in een rumoerige omgeving.

Hulp- en veiligheidsdiensten moeten op elk moment met elkaar kunnen communiceren, op een betrouwbare en veilige manier. ASTRID stelt een digitaal radionetwerk ter beschikking dat speciaal is afgestemd op de noden van iedereen die actief is in de openbare veiligheid. Dagelijks verwerkt het netwerk meer dan 2 miljoen radiocontacten.

Voordelen van ASTRID-radiocommunicatie

  • nationale dekking
  • multidisciplinair
  • zowel spraak- als datacommunicatie
  • groepscommunicatie
  • snelle en betrouwbare verbindingen
  • optimale geluidskwaliteit
  • maximale vertrouwelijkheid dankzij vercijfering van de communicatie en authentificatie van de radio’s
New visuals9

Toestellen

Om via het ASTRID-netwerk te kunnen communiceren, hebben de gebruikers een radio nodig. De TETRA-norm waarop het ASTRID-radionetwerk is gebaseerd, is een open norm. Dat betekent dat fabrikanten van telecommunicatieapparatuur vrij eindapparatuur kunnen ontwikkelen voor TETRA-toepassingen. Als gevolg daarvan hebben ASTRID-gebruikers de keuze uit een ruim assortiment toestellen van diverse merken bij verschillende leveranciers.

Meer info

Hospital

Spraak- en datacommunicatie

Via het ASTRID-radionetwerk is zowel spraak- als datacommunicatie mogelijk.
Per type radio zijn er verschillende specifieke kenmerken en mogelijkheden om de communicatie vlot en op de juiste manier te laten verlopen.

Meer info

Radio

Raamovereenkomst

Om de bestelling van radio’s bij de leveranciers te vereenvoudigen, biedt ASTRID een raamovereenkomst. Als gebruiker kunt u toestellen uit de raamovereenkomst aankopen bij een leverancier en hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven. Zo wint u heel wat tijd, terwijl u er toch zeker van bent dat het toestel aan alle technische en functionele voorwaarden voldoet.

Meer info

TETRA

TETRA

ASTRID biedt een radionetwerk gebaseerd op de TETRA-norm. Daarbij wordt trunking toegepast: de radiogebruikers krijgen capaciteit toegewezen wanneer ze die nodig hebben. Frequenties worden dus nooit voorbehouden voor één bepaalde gebruiker. ASTRID maakt gebruik van de frequentieband 380 MHz - 400 MHz die in Europa speciaal is voorbehouden voor de hulp- en veiligheidsdiensten.

Meer info

mtu

Mobiele antenne (MTU)

ASTRID beschikt over twee mobiele eenheden (mobile technical unit) waarmee de radiodekking en de capaciteit tijdens een grootschalige gebeurtenis plaatselijk en tijdelijk verhoogd kunnen worden. Een MTU is vergelijkbaar met een antenne die op een voertuig is gemonteerd.

Meer info

Meer over ASTRID

ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Als u toestellen uit de raamovereenkomst wilt aankopen bij een leverancier, hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID