Radiocommunicate

Mobiele antennes (MTU)

ASTRID beschikt over twee mobiele eenheden om dekking of capaciteit op een bepaalde locatie in België tijdelijk te versterken.

mtu

De MTU kan worden ingezet om de radiodekking aan te vullen of extra capaciteit te bieden bij een grootschalige geplande gebeurtenis met risico’s voor de openbare veiligheid, zoals betogingen, risicowedstrijden... waarbij de radiodekking op een bepaalde plaats tijdelijk moet worden versterkt. De MTU’s zijn erkend als prioritaire voertuigen en hebben blauwe zwaailichten om hun aanrijtijd te verkorten.

Sinds 2003 beschikt ASTRID over een MTU-vrachtwagen (Daf) met transmissie-apparatuur via straalverbinding.

In 2017 stelde ASTRID een tweede MTU met een satellietverbinding in dienst (Mercedes Sprinter). Deze “lichte” MTU heeft een heel ander concept. Enerzijds is het voertuig veel compacter en beschikt het over vierwielaandrijving om op alle terreinen te kunnen worden ingezet: zowel moeilijk terrein als smalle straten in stadskernen. Hierdoor is dit type voertuig sneller dan een traditionele vrachtwagen. Anderzijds maakt de satellietverbinding het mogelijk om de opsteltijd van de verbinding drastisch in te korten.  

Meer over ASTRID

ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Als u toestellen uit de raamovereenkomst wilt aankopen bij een leverancier, hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID