ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Om de bestelling van radio’s en pagers bij de leveranciers te vereenvoudigen, biedt ASTRID een raamovereenkomst. 

Principe

Om de bestelling van eindapparatuur (radio’s/pagers) bij de leveranciers te vereenvoudigen, biedt ASTRID een raamovereenkomst. Als gebruikers toestellen uit de raamovereenkomst aankopen bij een leverancier, hoeven zij zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven. Zo winnen ze heel wat tijd, terwijl ze er toch zeker van zijn dat het toestel aan alle technische en functionele voorwaarden voldoet.

ASTRID doet zelf regelmatig een offerteaanvraag bij de verschillende leveranciers van gevalideerde eindapparatuur. Onze specialisten vergelijken vervolgens de offertes op het gebied van prijs, technologie, service en accessoires. Met de leveranciers van de toestellen die als beste naar voren komen, sluit ASTRID vervolgens een raamovereenkomst voor één jaar, die daarna eventueel kan worden verlengd.

Als gebruikers toestellen (en de bijbehorende diensten zoals installatie en onderhoud) uit de raamovereenkomst willen aankopen, bezorgen ze eenvoudigweg een bestelbon aan de leverancier. Op die manier voldoen ze aan de regels die gelden voor overheidsopdrachten, zonder een lange procedure te moeten doorlopen.

Overzicht van de radio's en pagers in de raamovereenkomst:

(Geldig vanaf 6 juli 2018 tot 6 juli 2019 met de mogelijkheid om te verlengen)
* De overeenkomst werd verlengd tot 30 juni 2024.

Referentie:
Overheidsopdracht CD-MP-OO-60 van 26 maart 2018 betreffende het afsluiten van een raamovereenkomst voor het leveren van eindapparatuur.

Opmerkingen:

  • Bij sommige percelen kan éénzelfde type toestel door verschillende leveranciers worden aangeboden tegen verschillende prijzen, voorwaarden en uitrusting. 
  • "Data only" radio's werden niet opgenomen in de huidige raamovereenkomst vanwege een te geringe vraag naar dit type radio.

De resultaten in alfabetische volgorde:
ASTRID sloot met vijf leveranciers een overeenkomst voor vijf verschillende categorieën radio’s (percelen 1 tot 5) en drie verschillende categorieën pagers (percelen 6, 7, 8).

PAGERS

Perceel 6: Dual / back page pager
(= pager met ontvangstbevestiging en mogelijkheid om via de datacommunicatiedienst van Blue Light Mobile pages te ontvangen)

Perceel 7: Pager met encryptie
(= pager met vercijfering van de berichten)

Perceel 8: Atex pager
(= explosieveilige pager voor gebruik in gevaarlijke omgeving)

Perceel 9: TETRA radio tevens smartphone met ingebouwde 4G modem in 1 toestel (*)
(= De gebruiker de mogelijkheid bieden om een ASTRID-radio te gebruiken op het terrein en tevens met deze radio via Blue Light Mobile toegang te kunnen krijgen tot apps in de ASTRID-cloud en ze kunnen gebruiken, en/of opzoekingen op het Internet te kunnen doen, dit met één enkel apparaat dat dus zowel TETRA radio als smartphone is!)

Perceel 10: TETRA radio geconnecteerd met ruggedised smartphone met ingebouwde 4G modem in 2 toestellen (*)
(= TETRA eindapparaat met een ingebouwde wireless verbinding + een Smartphone 2/3/4G + Wifi + Bluetooth, geleverd met een toepassing die het mogelijk maakt alle functies van de TETRA radio te controleren en te gebruiken. Deze oplossing omvat dus twee eindapparaten.)

(*) OPGELET: Enkel de Airbus Tactilon Dabat en de Sepura SC20 met Samsung Galaxy Xcover 4 voor lot 9 en 10 zijn reeds gevalideerd. De andere hybride toestellen die in de percelen 9 en 10 worden vermeld, moeten wel eerst nog worden gevalideerd voor ze op het ASTRID-netwerk worden toegelaten. U kunt ze dus nog NIET bestellen. ASTRID zal hierover te gepasten tijde communiceren.

Meer info en prijzen: 

Neem contact op met uw ASTRID-adviseur of met de leveranciers