Netwerk
Op het terrein
Events

Federale Politie op de ASTRID User Days 2022

18 & 19 mei, Louvexpo, La Louvière

ASTRID User Days_FEDPOL

Als partner van de ASTRID User Days is ook de Federale Politie vertegenwoordigd met een stand op het evenement. Wat zal er getoond worden?

Nieuwe radio’s
De Federale Politie neemt nieuwe draagbare radio’s in gebruik die ze op de ASTRID User Days zal demonstreren. Het gaat om de toestellen zelf en de bijbehorende accessoires waaronder een audiosysteem voor motoren. Bijzonder is ook de functie die het mogelijk maakt om over de Belgisch-Nederlandse grens te communiceren door middel van semi-roaming. Verder is er een demonstratie van TETRAsim, de online trainingstool die in samenwerking met ASTRID werd ontwikkeld om nieuwe radio’s te leren bedienen.

Video streaming
De Directie openbare veiligheid (DAS) demonstreert hun systeem van tijdelijk vaste “ARGOS”-camera’s in combinatie met het GPI videoplatform-concept. Op het evenement zullen er buiten “ARGOS” camera’s opgesteld staan die beelden doorsturen naar een pc op de stand binnen.  Dank zij het GPI videoplatform komen de “ARGOS” beelden in een rijker politioneel beeldenpanel beschikbaar op een computertablet op de stand.

ANPR
Er komt een demo van ANPR, het systeem voor nummerplaatherkenning, door middel van twee voertuigen buiten de expohal, met name een Skoda Superb en een Volkswagen Transporter T6.

i-Police
In het kader van i-Police wordt ook een demonstratie gegeven van de Focus-app die politiemensen op het terrein in staat stelt om gemakkelijk databanken te raadplegen en incidenten op te volgen. I-Police wordt ook uitvoerig toegelicht in een workshop op dag 2 door programme manager Thierry Van Dyck.

PRAKTISCH
Federale Politie, stand 4
Workshop i-Police 19 mei (dag 2), Room Delta 11u-12u (NL), 13u30 -14u30 (FR)

AUD 2022 register
Bezoekers

Inschrijven voor de ASTRID User Days

Zet de ASTRID User Days
van 18 & 19 mei alvast in uw agenda!

Meer informatie

Standhouders AUD
Standhouders

Exposanten

Ontdek de volledige standhouderslijst van de ASTRID User Days 2022

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.