Netwerk
Op het terrein

Nieuwste software release voor uw radio

ASTRID radio Police

Op geregelde tijdstippen verschijnen er nieuwe softwareversies, zowel voor het ASTRID-radionetwerk als voor de radio’s zelf. Net zoals de software op een gewone pc of smartphone moeten de digitale ASTRID-systemen immers mee-evolueren met de technologische vernieuwingen.

ASTRID Radio's

Onlangs zijn er opnieuw een aantal software updates voor de radio’s van de verschillende leveranciers gelanceerd die enkele belangrijke kwaliteitsverbeteringen met zich meebrengen. We raden onze gebruikers aan om een zo recent mogelijke software te installeren om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van de mogelijkheden die het ASTRID-radionetwerk biedt.

Het is de verantwoordelijkheid van de gebruikers om de software van hun radio’s up-to-date te houden. Dit verzekert een optimale en correcte werking van de radio’s. De contractvoorwaarden van ASTRID bepalen dat gebruikers ervoor moeten zorgen dat de softwareversie van hun radio’s maximaal twee versies ouder is dan de recentste.

In nauwe samenwerking met de radio leveranciers, staat ASTRID ook in voor de validatie van alle eindapparatuur. Als er nieuwe TETRA-radio’s of TETRA- toepassingen op de markt komen, mogen die pas op het netwerk worden gebruikt als ASTRID ze heeft gecontroleerd op een hele reeks technische en functionele criteria. Fabrikanten van TETRA-radio’s kunnen er immers voor kiezen bepaalde functiemogelijkheden al dan niet in te bouwen. ASTRID volgt de technologische evoluties op de voet en actualiseert regelmatig de lijst van gevalideerde toestellen en toepassingen. We raden onze gebruikers ook aan om deze lijst zeker te consulteren.

Lijst met gevalideerde radiotoestellen

ASTRID radio's

Raamovereenkomst voor eindapparatuur

Als u toestellen uit de raamovereenkomst wilt aankopen bij een leverancier, hoeft u zelf geen overheidsopdracht meer uit te schrijven.

can we help you?

Uw persoonlijke ASTRID-adviseur

Wie nood heeft aan gespecialiseerd advies, kan steeds bij zijn ASTRID-adviseur terecht. ASTRID-adviseurs zijn elk verantwoordelijk voor een regio en/of discipline.

Abonnementen en tarieven ASTRID

Abonnementen & tarieven

Als u een radio, pager of ander toestel wilt gebruiken op het ASTRID-netwerk, dan moet u een contract sluiten voor een jaarlijks abonnement bij ASTRID

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.