Netwerk
Service

Stopzetting TETRAsim - ASTRID beëindigt radio simulatie- en opleidingstool

TETRAsim

ASTRID biedt sinds 2017 aan alle gebruikersgroepen een simulatie- en opleidingstool voor radiogebruik aan. We moeten echter vaststellen dat de meeste gebruikersgroepen, behoudens enkele uitzonderingen, geen tot zeer weinig gebruik maken van deze toepassing. Na overleg en met goedkeuring van het Raadgevend Comité van Gebruikers is besloten om TETRAsim vanaf 2024 af te bouwen. Veel organisaties hebben inmiddels zelf maatregelen genomen om het gebruik van een radio en goede radiopraktijken te leren of in herinnering te brengen, zoals het verstrekken van brochures, het organiseren van cursussen en het geven van briefings voor evenementen.

Het trainingsteam van ASTRID zal een uitfaseringsplan opstellen voor de huidige actieve gebruikers. ASTRID zal geen nieuwe radio's, cursussen of entiteiten meer aanmaken. De bestaande functionaliteiten kunnen nog tot ten minste 31/03/24 worden gebruikt, maar we zullen deze operationeel niet langer ondersteunen.

We begrijpen dat deze beslissing impact kan hebben op degenen die momenteel gebruik maken van TETRAsim. Daarom willen we ervoor zorgen dat er een soepele overgang is en dat alle betrokken partijen goed geïnformeerd zijn gedurende dit proces.

Mocht u vragen hebben of meer informatie nodig hebben over de stopzetting van TETRAsim, neem dan gerust contact met ons op via uw persoonlijke ASTRID-adviseur of het trainingsdepartement.

We willen al onze gebruikers bedanken voor hun begrip. We blijven ons inzetten om hoogwaardige trainingsdiensten te leveren die aansluiten bij de behoeften van de gebruikers van het ASTRID-netwerk bij de hulp-en veiligheidsdiensten.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.