Service

Hulpdiensten krijgen sneller oproepsysteem

Paging

In juni verving ASTRID de bestaande paginginfrastructuur door een gloednieuw systeem, dat het afgelopen jaar werd opgebouwd.

De omschakeling van de 226 paging-antennes gebeurde op één zaterdagvoormiddag. De pagingdienst werd daarvoor onderbroken. Tijdens de technisch complexe migratie hield ASTRID de gebruikers continu op de hoogte. Nadien legden de pagers en alarmeringsterminals van de gebruikers automatisch verbinding met het nieuwe systeem. Op de dag van de omschakeling werd er voor 30 antennes ook een technische interventie ter plaatse uitgevoerd.
Tal van componenten van het oude pagingsysteem waren verouderd of end-of-life. Met het nieuwe systeem van leverancier Thales worden de berichten nu ook veel sneller verstuurd, dankzij de snellere verwerking in het centrale systeem, dat bovendien dubbel is uitgevoerd. Het ASTRID Service Centre beschikt nu ook over een krachtiger systeemtoezicht. Op termijn komen er nieuwe functies bij zoals vercijfering van de berichten, verzending van een ontvangstbericht en automatische nieuwe transmissiepoging bij mislukte aflevering. ASTRID dankt iedereen die aan de werken heeft deelgenomen en in het bijzonder de gebruikers.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.