Grootschalige test grensoverschrijdende radiocommunicatie (last minute inschrijven demo 21/09)

isitep poursuite - Pierre-Emmanuel Hublet

De Federale politie heeft met ondersteuning van ASTRID een demonstratie van een Inter System Interface (ISI) opgezet waarbij roaming tussen TETRA-radionetwerken van verschillende Europese landen mogelijk wordt. Op woensdag 21 september volgt nog een uitgebreidere test. Interesse om de test in Brussel bij te wonen? Schrijf dan VANDAAG (19/09 tot 24u) in!

Op dit moment kunnen gebruikers van een TETRA-netwerk immers nog niet overschakelen op het TETRA-netwerk van een buurland als ze de grens oversteken. Met een ISI is dat wel mogelijk. In april vond in Brussel een demonstratie plaats. Er werden twee testradionetten opgezet waartussen een fictieve landsgrens werd getrokken. Vervolgens speelden de deelnemers verschillende reële scenario’s na. In de ASTRID-kantoren kon het projectteam de oefeningen op het terrein en het switchen van het ene naar het andere radionetwerk volgen via livebeelden en geprojecteerde kaarten. De roaming was een succes, getuigt Etienne Lezaack, die bij de Federale politie verantwoordelijk is voor het ISITEP-project. ‘Dankzij de ISI kon de radiocommunicatie gewoon doorgaan: bijvoorbeeld tijdens een fictieve achtervolging over de grens heen kon de achtervolger in contact blijven met zijn eigen collega’s en tegelijk communiceren met die van het bezochte land.’

Deze week op woensdag 21 september, volgt nog een uitgebreidere test. U kunt VANDAAG nog tot 24u last-minute inschrijven (Etienne Lezaack is coördinator bij de Federale politie)

 (Dank aan Pierre-Emmanuel Hublet voor de foto en Saskia Van Puyvelde voor de tekst).

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 36
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.