Wat betekent ASTRID?

ASTRID staat voor All-round Semi-cellular Radio communication system with Integrated Dispatchings. ASTRID is een gespecialiseerde telecomoperator voor de hulp –en veiligheidsdiensten in België. Eén operator die politie, brandweer en andere hulpdiensten in staat stelt om efficiënt te communiceren, om zo het goede verloop van de operaties op het terrein en de veiligheid van de burger te verzekeren.

ASTRID heeft een netwerk uitgebouwd over het hele Belgische grondgebied. Dat netwerk biedt vlotte communicatiemogelijkheden tussen collega’s van eenzelfde team of binnen een organisatie ongeacht de werkplek of de plaats van een interventie. Bovendien kunnen de verschillende disciplines ook met elkaar communiceren via één en hetzelfde netwerk: de medische hulpdiensten met de politie op weg naar een kettingbotsing, de brandweer met de Civiele Bescherming tijdens een overstroming. Ook voor de coördinatie van incidenten of evenementen, zoals een grote betoging of een sportmanifestatie, biedt het ASTRID-netwerk een grote meerwaarde. 

Meer over ASTRID

animatievideo ASTRID

Over ASTRID

ASTRID is de operator van het nationale netwerk voor radiocommunicatie, paging en meldkamers bestemd voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België.

ASTRID nv

Organisatie

Kom meer te weten over de omvang en structuur van onze organisatie, alsook het juridisch kader en het beheerscontract.

Ambulance ASTRID

ASTRID-diensten

Ontdek de verschillende diensten van ASTRID: radiocommunicatie, paging, dispatching & Blue Light Mobile

politie radio

Heeft u nog andere vragen?

Ik aanvaard de algemene voorwaarden.
Ik accepteer de privacy verklaring.