7 tips voor uw radiobatterij

De autonomie van een batterij hangt van verschillende factoren af. Zo speelt het type batterij een rol, maar ook de manier waarop u de radio gebruikt, kan de gebruiksduur korter of langer maken.

  • Een radio verbruikt het meest als hij wordt gebruikt om te zenden of te ontvangen. In stand-by verbruikt hij veel minder. Hou daar rekening mee.
  • Zet accessoires uit wanneer u ze niet gebruikt. Ze verbruiken immers heel wat energie.
  • Zet de ingebouwde gps uit als u die functie niet gebruikt. Sommige radio’s kunt u zo programmeren dat ze op regelmatige tijdstippen, bijvoorbeeld om het uur, de gps aan- en uitzetten.
  • Zet de achtergrondverlichting uit: ook dat verbruikt extra energie.
  • Sommige radio’s bevatten een functie om energie te besparen. Maak er gebruik van.
  • Oudere batterijen (NiCd of NiMh) laadt u het best altijd volledig op, en bovendien pas nadat ze volledig ontladen zijn. Zo behoudt u de volle capaciteit van de batterij.
    De meeste TETRA-radio’s zijn intussen uitgerust met een Li-ion-batterij of zelfs Li-pol-batterijen. Die kunt u om het even wanneer opladen zonder de levensduur of capaciteit van de batterij te verminderen.
  • Goed om weten is dat ook de dekking een rol speelt. Hoe sterker het signaal van het netwerk, hoe minder vermogen de radio nodig heeft om te zenden of te ontvangen.

Meer over ASTRID

animatievideo ASTRID

Over ASTRID

ASTRID is de operator van het nationale netwerk voor radiocommunicatie, paging en meldkamers bestemd voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België.

ASTRID nv

Organisatie

Kom meer te weten over de omvang en structuur van onze organisatie, alsook het juridisch kader en het beheerscontract.

Ambulance ASTRID

ASTRID-diensten

Ontdek de verschillende diensten van ASTRID: radiocommunicatie, paging, dispatching & Blue Light Mobile

politie radio

Heeft u nog andere vragen?

Ik aanvaard de algemene voorwaarden.
Ik accepteer de privacy verklaring.