Nieuw in Geoportal: aardgasleidingen en projecten delen

Geoportal

GeoPortal, het online kaartportaal van ASTRID, blijft voortdurend vernieuwen. Zo kunnen gebruikers sinds een grote update dit najaar hun eigen projecten aanmaken en delen.

Thomas Löser: ‘Als de politie bijvoorbeeld een ordedienst wil organiseren, of er moeten plannen gemaakt worden voor een groot evenement, kunnen gebruikers op een van de kaarten hun eigen gegevens opladen en toevoegen, ze kunnen op de kaart tekenen of aantekeningen maken en de kaart vervolgens delen met anderen door simpelweg de URL te versturen.’ Vanaf februari volgen er nog een aantal nieuwigheden: zo krijgen gebruikers onder meer de kaart van aardgasleidingen van Eandis ter beschikking in het portaal. Binnenkort zullen ook de medewerkers van de hulpcentra 112 die met Citygis werken, kunnen beschikken over GeoPortal. De opleidingen van de medewerkers zijn gestart in december. Daarmee zullen alle noodcentrales (100-101-112) in heel België beschikken over hetzelfde kaartmateriaal, met de laatst beschikbare kaarten.

Meer info in SWITCH nr.33
Wil je meer weten over GeoPortal? Klik hier

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 36
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.