Slachtoffers bevrijden in alle veiligheid

Car Crash Recovery via DIV

Car Crash Recovery

Auto’s, bussen, vrachtwagens zijn vandaag uitgerust met allerlei moderne technologieën en veiligheidssystemen. Die maken het voor de hulpdiensten echter ook steeds complexer om beknelde personen na een ongeval uit een voertuig te bevrijden. De toepassing Car Crash Recovery en de koppeling met de DIV-databank bieden een oplossing. Hulpverleningszone DG (Sankt-Vith) nam de proef op de som.

Bovendien vormen niet-geactiveerde airbags, airbaggaspatronen, gordelspanners... een gevaar, zowel voor de hulpverleners als voor de slachtoffers.

Er bestaat een databank (Car Crash Recovery System) waarin hulpverleners informatie kunnen opzoeken over de locatie van dergelijke componenten en hoe ze te deactiveren, per merk, model en bouwjaar. ASTRID heeft er nu voor gezorgd dat ze die informatie ook mobiel kunnen opzoeken aan de hand van het kentekennummer van het voertuig. Op die manier winnen de hulpverleners tijd en zijn ze ook zeker dat ze over de juiste informatie beschikken. Het is immers vaak moeilijk om tijdens de afhandeling van een ongeval op het terrein het precieze model te bepalen, aangezien voertuigen vaak behoorlijk verhakkeld zijn, en er erg veel modellen met voortdurend nieuwe technologie op de markt komen.

Meer info in SWITCH nr. 33 of op de website.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 36
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.