Service

Blue Light Mobile 2: ook spraak en meer prioriteit

Jan Jambon

Tijdens de afgelopen ASTRID User Days kondigde Jan Jambon, vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Blue Light Mobile 2 aan: een nieuwe versie van het mobiele breedbandaanbod van ASTRID.

Gebruikers uit de hulp- en veiligheidsdiensten hebben nu met de BLM-sim-kaart voor hun datatoepassingen toegang tot alle Belgische commerciƫle 3G- en 4G-netwerken, in een prioritaire en beveiligde omgeving. De tweede generatie BLM zal die beveiligde dataverbinding uitbreiden met een beveiligde telefoonverbinding van hoge kwaliteit, voor spraakcommunicatie dus. Bovendien wordt de prioritaire toegang nog uitgebreid: BLM-gebruikers zullen op elk moment zowel voor spraak als data voorrang hebben op alle andere gebruikers. Het doel is om Blue Light Mobile 2 in het eerste semester van 2017 geleidelijk beschikbaar te stellen voor de hulp- en veiligheidsdiensten.

www.bluelightmobile.be
Video ASTRID User Days 2016

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.