Wat is de App 112 BE?

Naast de telefonische oproep is het voor iedereen nu ook mogelijk om de hulpdiensten via de app 112 BE te bereiken. Dankzij de lokalisatiefunctie in de app kunnen de hulpdiensten de personen in nood gemakkelijker lokaliseren. Op een afgelegen plaats, in een bos of te midden van een ingewikkeld netwerk van autosnelwegen is het vaak moeilijk om uit te leggen waar men zich precies bevindt. De app geeft daarom de exacte gps-coördinaten van de persoon in nood door aan de meldkamer.

In samenwerking met alle betrokken diensten en leveranciers verzorgde ASTRID de technische coördinatie bij de ontwikkeling van de app. Download de gratis app in de App Store (Apple) of in de Play Store (Android) via de zoekterm ‘112 BE’. Opgelet! De app 112 BE werkt enkel in België. De noodcentrales zijn uiteraard ook nog altijd bereikbaar via een klassieke telefonische oproep.

Meer informatie hierover vindt u op www.112.be

Gerelateerde vragen

Meer over ASTRID

animatievideo ASTRID

Over ASTRID

ASTRID is de operator van het nationale netwerk voor radiocommunicatie, paging en meldkamers bestemd voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België.

ASTRID nv

Organisatie

Kom meer te weten over de omvang en structuur van onze organisatie, alsook het juridisch kader en het beheerscontract.

Ambulance ASTRID

ASTRID-diensten

Ontdek de verschillende diensten van ASTRID: radiocommunicatie, paging, dispatching & Blue Light Mobile

politie radio

Heeft u nog andere vragen?

Ik aanvaard de algemene voorwaarden.
Ik accepteer de privacy verklaring.