Speciale en hypergeconnecteerde voertuigen op de ASTRID User Days

Tesla Zaventem

De ASTRID User Days zijn natuurlijk geen autosalon, maar innovatie en mobiliteit gaan vaak samen. Daarom zullen autoliefhebbers – en zo zijn er heel wat bij de hulpdiensten – er ook hun gading vinden.

De lokale politie van Zaventem kocht onlangs – een première voor België – twee Tesla Model S als interventievoertuig. Bij onze buurlanden zijn er al een hele tijd Tesla’s te zien in de wagenparken van hulp- en veiligheidsdiensten, met name in het Groothertogdom. Ter gelegenheid van de ASTRID User Days kunt u een praatje komen maken met de ervaren politieagenten-bestuurders. Er worden twee Tesla S auto’s getoond, een Belgische en een Luxemburgse.

Volvo politie

De federale Wegpolitie zorgt voor een contrast, want er zullen 2 grote Volvo’s van verschillende generaties op de afspraak zijn. De federale politie toont een Volvo V90 die sinds 2018 een vertrouwde verschijning op onze snelwegen aan het worden is. En met de Volvo 240 Turbo, afkomstig uit een privécollectie en reeds uitgerust met een ingebouwde gegevensterminal van Siemens, gaan we terug in de tijd naar het begin van de jaren 80. Een oude BMW motor zal te zien zijn in het Radiomuseum, een retrospectieve over de radio’s van onze interventiediensten. Als u het meer voor rupsvoertuigen hebt, kunt u een demonstratie bijwonen van de nieuwe robot voor de detectie van gevaarlijke stoffen van de Civiele Bescherming. En ten slotte zal er ook op de Airbus-Proximus stand een mythisch verrassingsvoertuig te zien zijn.

Civiele veiligheid

In open lucht zullen er niet minder dan 7 voertuigen te zien zijn, waaronder de nieuwe “Combi 3.0” van de Antwerpse politie, de Mercedes Sprinter 4x4 met mobiele ASTRID-antenne (MTU), een bestelwagen van de Brusselse brandweer die is ingericht als mobiel radio-atelier, een Volvo van de politie Brussel-Elsene, een gloednieuwe interventievrachtwagen van de Civiele Veiligheid en een  hypergeconnecteerd voertuig uitgerust door Thales.

AUD 2022 register
Bezoekers

Inschrijven voor de ASTRID User Days

Zet de ASTRID User Days
van 18 & 19 mei alvast in uw agenda!

Meer informatie

Standhouders AUD
Standhouders

Exposanten

Ontdek de volledige standhouderslijst van de ASTRID User Days 2022

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 45 cover ASTRID
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.