Events

6de ASTRID User Days doorslaand succes

Astrid User Days Jan Jambon

De ASTRID User Days op 5 en 6 oktober waren een bijzonder groot succes. Meer dan 1500 deelnemers bewonderden er de recentste innovaties inzake communicatie voor de hulp- en veiligheidsdiensten. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon opende de beurs en ook Justitieminister Koen Geens kwam een kijkje nemen. 

De ASTRID User Days vonden dit jaar plaats in het Stayen-voetbalstadion in Sint-Truiden. De slogan was dan ook: Samen naar een scorende toekomst. Op het veld waren er onder meer demonstraties met verschillende soorten drones. Binnen in het stadion konden de bezoekers deelnemen aan meer dan 40 seminaries per dag: een absoluut record.

Innovatie
Innovatie was de rode draad doorheen de beurs: van nieuwe radio– en dispatchingmodellen en drones, over de versterking van de ASTRID-systemen tot manieren om gebruik te maken van sociale media of big data.

BLM2 ook voor spraak
In het innovatiethema paste ook de aankondiging van Minister Jambon. Tijdens zijn openingstoespraak op de ASTRID User Days bevestigde hij dat volgend jaar Blue Light Mobile 2 wordt uitgerold. BLM is het mobiele breedband data-aanbod van ASTRID, specifiek voor de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten. Eén enkele Sim-kaart geeft toegang tot de 3 Belgische operatoren in een prioritaire en beveiligde omgeving.

In de eerste helft van 2017 zal Blue Light Mobile 2 ter beschikking worden gesteld. De gebruikers van versie 2 zullen niet alleen toegang hebben tot beveiligde dataverbindingen, maar ook een beveiligde telefoonverbinding (spraakcommunicatie) van hoge kwaliteit. Bovendien wordt de prioritaire toegang op het netwerk nog uitgebreid.

Bekijk het overzichtsfilmpje en de foto's.  

Hebt u dit filmpje van Stayen ook gezien?

www.astriddays.be

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.