Opleidingen ASTRID

TETRAsim

Dé radio simulatie- en opleidingstool van ASTRID.

training

Radiocommunicatie: een levenslijn

De radio is een echte levenslijn voor de politieman, brandweervrouw of andere medewerkers van nooddiensten. Een goede kennis van het juiste radiogebruik en van de geijkte procedures is dan ook onontbeerlijk. Om de radiogebruikers hierbij een handje te helpen, heeft ASTRID geïnvesteerd in een hulpmiddel voor e-learning.

Om tegemoet te komen aan de bestaande opleidingsnoden heeft ASTRID beslist om een nationale licentie te verwerven voor een radio-simulatietool, namelijk TETRAsim.

Deze e-learning tool simuleert een radio en stelt de radiogebruiker in staat om het gebruik ervan zo veel in te oefenen als nodig is.

De 6 meest voorkomende radiotoestellen

TETRAsim beschrijft 6 verschillende types radio's. De modellen werden gekozen op basis van hun representativiteit bij de ASTRID-gebruikers.
Het gaat om de Airbus THR880i, Airbus THR9i, Motorola MTP6000, Motorola MTP850, Sepura SC2020 en Sepura STP9000. Andere modellen zijn mogelijk op termijn.

TETRAsim

Eigen scenario's en fleetmaps

Voor de 6 basismodellen bestaat een basisopleiding met alle standaardhandelingen in 3 talen (Engels, Nederlands en Frans).

Omdat iedere organisatie een eigen, afgeschermd onderdeel van de tool kan beheren, kunnen eigen scenario’s worden gecreëerd. Zo kan een organisatie de gesimuleerde toepassing van correcte radioprocedures concreet maken en aanpassen aan situaties die eigen zijn aan de organisatie, en op die manier haar gebruikers gericht trainen. Zo kunnen de juiste gespreksgroepen en manipulaties aangeleerd worden. De organisatie kan dan ook haar eigen mensen beheren, de adequate fleetmap beheren, scenario’s schrijven, doelen opstellen, herhalingsoefeningen uitwerken enzovoort.

24/7 beschikbaar

Deze opleidingstool is 24/7 beschikbaar. Dit stelt de cursist in staat om het radiogebruik aan te leren en in te oefenen op het moment dat hem het best past.

Enkel internetverbinding nodig

De gebruiker van de TETRAsim opleidingstool heeft enkel een internetverbinding, een browser én een account nodig. U kunt dus leren en oefenen op plaatsen die u het best uitkomen. 

Op zijn eigen tempo

Door de vlotte bereikbaarheid van de tool is het ook mogelijk om zo vaak te oefenen als nodig is. Als procedures niet zo goed gekend zijn, kan de gebruiker die onbeperkt verder oefenen.

Meer info nodig?

Contacteer het ASTRID Training Centre

animatievideo ASTRID

Over ASTRID

ASTRID is de operator van het nationale netwerk voor radiocommunicatie, paging en meldkamers bestemd voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België.

ASTRID nv

Organisatie

Kom meer te weten over de omvang en structuur van onze organisatie, alsook het juridisch kader en het beheerscontract.

Ambulance ASTRID

ASTRID-diensten

Ontdek de verschillende diensten van ASTRID: radiocommunicatie, paging, dispatching & Blue Light Mobile

training

Vraag over opleidingen

Ik aanvaard de algemene voorwaarden.
Ik accepteer de privacy verklaring.