RCS9500 Operator

OD19NL548
17/01/2019
6 plaatsen van de 12.

Deze opleiding van een halve dag bespreekt het Radio Console System 9500, het vroegere DWS. Deze software wordt voornamelijk gebruikt in een CIC of in de noodcentrales en laat toe het TETRA-radioverkeer via een uitgebreide en intuïtieve grafische interface te beheren. Er wordt uitgelegd hoe de apparatuur te gebruiken, hoe groepsoproepen en individuele oproepen te beheren, groepen te combineren en noodoproepen af te handelen.

DATA
ASTRID Training Centre
ASTRID Training Centre : Regentlaan Brussel

De gebruikers van het Radio Console System 9500 beheren het TETRA-radioverkeer via een uitgebreide en intuïtieve grafische gebruikersinterface. U maakt kennis met deze gebruikersinterface en hoe deze naar uw eigen smaak (beperkt) aan te passen. U leert op welke wijze de specifieke audio randapparatuur wordt gebruikt. Ook de verschillende types oproepen (individueel, groep) worden uitgelegd. Het openen van gespreksgroepen, het combineren van groepen en snelcombineren van groepen wordt uit de doeken gedaan.
U leert hoe de status van de toestellen van de eindgebruikers kan worden gecontroleerd, en op welke wijze een aantal essentiële beheerstaken (zoals opzoekingen of datacommunicatie) kunnen worden uitgevoerd.