"We communiceren allemaal samen"

Florence Croughs

Gardiens de la paix

Interview met Florence Croughs: Coördinatrice bij de preventie- en jeugddienst, Gemeente Sint-Pieters-Woluwe

Croughs 2

Vroeger gebruikten we gsm’s om met elkaar te communiceren. De politiezone Montgomery, met wie we regelmatig samenwerken, had ons aangeraden om over te schakelen op ASTRID-radio’s om een gemeenschappelijk communicatienetwerk te hebben. De politiezone Hageland gaf ons de kans om voordelig tweedehands radio’s aan te kopen. Communicatie via ASTRID maakt nu deel uit van ons dagelijkse werk. Het voordeel? De snelheid. Onze negen gemeenschapswachten, de coördinatie en de politie kunnen met elkaar communiceren als de omstandigheden dat vereisen.

Het maakt ons werk ook efficiënter. Gedaan met de batterij- of netwerkproblemen van onze gsm’s en met lange voorbereidende vergaderingen: we moeten
niet meer vooraf alle telefoonnummers registreren of veel instructies geven. De buurgemeenten beginnen bovendien ons voorbeeld te volgen. Het resultaat is een betere samenwerking tijdens gemeenschappelijke evenementen. En de coördinatie staat ook meer in contact met het terrein. We kunnen dus beter coördineren, versterking vragen en onze mensen aansturen.

Natuurlijk staan onze gemeenschapswachten bloot aan gevaar. Zeker in de huidige context. Er werd ook erg veel een beroep op hen gedaan, met name om zichtbaar aanwezig te zijn in de buurt van scholen. Hun radio geeft hen een gevoel van veiligheid: ze weten dat ze indien nodig op snelle hulp kunnen rekenen.

Klik hier om uw SWITCH online te doorbladeren.
Nog geen abonnee op SWITCH? Neem een gratis abonnement.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 36
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.