Events

Programma-overzicht ASTRID User Days

Astrid User Days

Tijdens de ASTRID User Days kunt u uw eigen programma samenstellen. U kiest uit meer dan 30 workshops per dag. Voor deelname aan de workshops hoeft u niet op voorhand in te schrijven. De presentaties lopen de hele dag door.

ASTRID organiseert op beide dagen workshops over actuele onderwerpen:

  • De ASTRID-diensten in evolutie: balans en perspectieven
  • ASTRID bij grootschalige gebeurtenissen: de ervaringslessen van 22 maart
  • Data in actie: huidige en toekomstige toepassingen
  • Blue Light Mobile en GeoPortal in de kijker
  • Wie zijn of haar kennis van radiogebruik en fleetmap wil updaten, kan een ‘opfrissingscursus’ volgen.

Parallel met de ASTRID workshops hebt u op de bovenverdieping van het stadion een heel uitgebreide keuze aan gespecialiseerde seminaries. We hebben een tiental voetballoges (Sky Box) omgetoverd in seminarieruimtes. Daarin houden standhouders uit de telecom- en dronesector productpresentaties (info sessies van 50 minuten).

Twee dagen lang kunt u ook inspiratie opdoen in de Safety & Security Academy. U kunt er korte presentaties (25 min.) en lezingen bijwonen van experts uit onderzoeksinstellingen en organisaties uit binnen- en buitenland. Ook gebruikers die gebeten zijn door innovatie nemen deel aan de kennisuitwisseling.

De Circle of Police Leadership (CPL), de Belgische beroepsvereniging voor hogere leidinggevenden van de Belgische politie, organiseert op woensdag 5 oktober een nationale conferentie met als thema “SMART @POLICE”. Alle deelnemers aan de User Days zijn welkom!

Op donderdag 6 oktober organiseert Enterprise Europe Network Vlaanderen een matchmaking event. Binnenlandse en buitenlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van nieuwe technologieën willen zich aan de bezoekers voorstellen. Via matchmaking kunt u als overheid of hulpdienst een (gratis) afspraak maken met een bedrijf dat een gepaste oplossing heeft. U bepaalt zelf vooraf welke bedrijven u graag wilt ontmoeten. Schrijf u gratis in via het online-platform

Verder maken verschillende gebruikersfora uit de sector van de User Days gebruik om te vergaderen. Uiteraard zullen de leden van het Raadgevend Comité van Gebruikers van ASTRID aanwezig zijn. U kunt bij hen terecht voor al uw vragen.

Plechtige opening door Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op 5 oktober om 9.30 uur. Raadpleeg de tijdelijke versie van het programma op www.astriddays.be

Inschrijven op de ASTRID User Days is verplicht. Ook uw collega’s kunnen zich inschrijven.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.