Netwerk
Service
Events

Nieuwe generatie Blue Light Mobile

Prioritaire communicatie voor crisisbeheerders

BLM lancering

ASTRID heeft de nieuwe generatie van Blue Light Mobile gelanceerd. Dit gebeurde samen met het Crisiscentrum en 150 genodigden van de hulp- en veiligheidsdiensten in Gent. De nieuwe high speed communicatiedienst combineert spraak en data, en is nu ook voor crisismanagers zoals burgemeesters en noodplanningsambtenaren beschikbaar. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon overhandigde de eerste SIM-kaarten aan de verschillende disciplines.

Drie netwerken in één
ASTRID lanceerde reeds in 2014 Blue Light Mobile voor snelle datacommunicatie. Via één enkele SIM-kaart krijgt de gebruiker toegang tot de netwerken van de 3 commerciële netwerken in België en 11 netwerken in de buurlanden, in een beveiligde omgeving. Zo beschikken politie en hulpdiensten meteen over de beste dekking over het hele land en in de grensstreken. Op plaatsen waar het netwerk van één operator niet beschikbaar is, schakelt de tablet of laptop automatisch over op een ander netwerk dat op die plaatsen wel dekking biedt. Datacommunicatie is dus snel, beveiligd en prioritair.

Nieuw: prioritaire spraakcommunicatie
De tweede generatie van Blue Light Mobile biedt naast data ook spraakcommunicatieGebruikers kunnen nu prioritair bellen via hun vertrouwde gsm of smartphone. Blue Light Mobile krijgt nu immers een unieke eigenschap, met name een voorrang op alle andere gebruikers.

Het aanbod
Het aanbod bestaat uit 2 niveaus: FIRST en PRIOR. Beide niveaus bieden prioritaire communicatie. Met de PRIOR SIM-kaart krijgen de gebruikers de extra garantie dat hun spraak- en datacommunicatie absolute voorrang heeft op alle andere GSM-gebruikers. Het aantal PRIOR SIM-kaarten is voor het ogenblik beperkt tot 6000 om de doeltreffendheid van de prioritaire toegang te vrijwaren. Het aantal FIRST SIM-kaarten blijft echter onbeperkt voor alle hulp- en veiligheidsdiensten.

Wie mag Blue Light Mobile PRIOR gebruiken? 
Elke politiedienst, elk brandweerkorps en elke medische hulpdienst, de luchthavens, steden, gemeenten en provincies, Defensie en vele andere organisaties krijgen, afhankelijk van hun omvang, een aantal PRIOR SIM-kaarten toegewezen. Elke dienst kan die vrij verdelen binnen zijn structuur.

Neem contact op met uw ASTRID adviseur of het ASTRID Service Centre (ASC) T 02 500 67 89 of info@astrid.be.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 52 cover
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.