‘ASTRID-radio’s en pagers voor al onze diensten’

Eddy Quensier operationeel directeur van de hulpdiensten van het Franstalige Rode Kruis

Rode Kruis FR SWITCH 38

Veertien 112-ziekenwagens in Wallonië, het medisch-sanitair vervoer, de ploegen op het terrein ... Het Franstalige Rode Kruis is volledig uitgerust met ASTRID-radio's en pagers. ‘Hetzelfde geldt voor de samenwerking in bijzondere situaties, zowel binnen de medische noodplannen als bij onze preventieve activiteiten’, zegt Eddy Quensier, operationeel directeur van de hulpdiensten van het Franstalige Rode Kruis. Het resultaat is meer efficiëntie tijdens verplaatsingen, snellere communicatie en een betere uitwisseling van informatie.

Rode Kruis FR

Na de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel bijvoorbeeld. ‘Ik stond voortdurend in contact met het Brusselse en het Franstalige Rode Kruis, Volksgezondheid en de mensen op terrein’, zegt Eddy Quensier. Andere voorbeelden zijn het Dour Music Festival, waar het Rode Kruis een tijdelijke dispatching heeft gedurende de vijf festivaldagen, de Formule 1 van Francorchamps en de vele andere gebeurtenissen waar het Rode Kruis in de loop van het jaar bij betrokken is.

ASTRID biedt meer dan alleen een technische meerwaarde. Ook de operationele meerwaarde, de communicatie en de menselijke relaties spelen een rol. ‘Zo hebben we tijdens het Carnaval van Binche een beroep kunnen doen op een mobiele zendmast van ASTRID, om een betere gesprekskwaliteit te hebben vanuit onze 105-dispatching in Rhisnes’, besluit Eddy Quensier.

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 36
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.