Airbus lanceert de Critical App Challenge in België

airbus critical app challenge ASTRID User Days

Het bedrijf nodigt de ontwikkelaarsgemeenschap in België uit om innoverende digitale oplossingen voor openbare veiligheid te realiseren voor het Tactilon Dabat-toestel.

Airbus heeft het innoverende initiatief “Critical App Challenge” voor België gelanceerd, om Belgische ontwikkelaars en startende ondernemingen te stimuleren de beste toepassingen te ontwikkelen voor de openbare veiligheidsdiensten. Airbus roept een digitaal ecosysteem in het leven voor zijn beveiligd toestel Tactilon Dabat, een Android-smartphone en TETRA-radio in één. Het doel is om nieuwe digitale oplossingen tot stand te brengen die politie, brandweerlieden en andere professionals helpen hun werk te verbeteren.

Het concept van de Critical App Challenge is gebaseerd op het idee van hackathons: softwarepioniers, ontwerpers van gebruikersinterfaces en bedrijfsleiders werken in een beperkt tijdsbestek intensief samen om proefmodellen voor innoverende digitale oplossingen te ontwikkelen.

Startende ondernemingen en app-ontwikkelaars uit België kunnen zich voor de online uitdaging inschrijven via de website www.criticalappbe.bemyapp.com . Een vakjury zal de vijf beste deelnemers selecteren, die eind september de meest haalbare en veelbelovende resultaten kunnen voorstellen. Nadien worden de winnaars op 3 en 4 oktober uitgenodigd op de ASTRID User Days 2018 in Brussel.

“We zijn op zoek naar baanbrekende ideeën voor onze Tactilon Dabat. Deze Critical App Challenge vormt een unieke drijfveer voor vindingrijke geesten in België. Wie een bijdrage levert, kan profiteren van een uitzonderlijke toegang tot missiekritieke markten”, zegt Rahim Zaknoun, Head of Innovation & Developer Ecosystem van Secure Land Communications bij Airbus.

Applicatie-ontwikkelaars die algemeen geïnteresseerd zijn in samenwerking met Airbus op het gebied van missie- of bedrijfskritieke communicatie, kunnen zich registreren voor het SmarTWISP programma op de website van “Secure Land Communications”. Ze vinden er een starterspakket dat nuttig is om nieuwe missiekritieke applicaties te ontwikkelen.

www.criticalappbe.bemyapp.com
www.securelandcommunications.com/smartwisp

Newsletter background
E-zine ontvangen

Schrijf u in op ons e-zine en blijf op de hoogte.
Die ontvangt u in uw mailbox.

switch achtergrond
SWITCH 45 cover ASTRID
SWITCH Magazine

Viermaal per jaar ontvangt u ons gratis magazine in de bus boordevol nieuws over de ASTRID-diensten en de ervaringen van hulpdiensten.