Medische hulp

Als medische hulpverlener weet u als geen ander dat enkele seconden het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood. In uw streven naar de kortst mogelijk interventietijden is snelle en betrouwbare communicatie tussen MUG’s, PIT’s, ambulances, ziekenhuizen, de 100-centrale en eventuele andere betrokken hulp- en veiligheidsdiensten dan ook van levensbelang.

Kwaliteit en vertrouwelijkheid

Reken daarom net als politie en brandweer op de ASTRID-radiocommunicatie: ASTRID-radio’s brengen een oproep tot stand in minder dan een halve seconde en de spraakkwaliteit is in alle omstandigheden optimaal. ASTRID heeft voor u een breed gamma van radio’s beschikbaar: draagbare radio’s voor op het terrein, mobiele radio’s die in voertuigen kunnen worden ingebouwd en vaste radio’s die bijvoorbeeld in spoeddiensten kunnen worden geplaatst.

Binnen het ASTRID-netwerk beschikt u over uw eigen gespreksgroepen, die in de praktijk fungeren als uw eigen, beveiligde netwerk binnen het nationale radionetwerk. ASTRID zorgt voor maximale vertrouwelijkheid bij het doorsturen van spraak en data, dankzij de digitale en vercijferde communicatie. Het medisch geheim blijft dus altijd gewaarborgd. 

Pagingdienst

In de medische wereld hebt u wellicht ook nood aan een betrouwbare semafonie- of pagingdienst waarmee u artsen en ander medisch personeel makkelijk en snel kunt oproepen. De ASTRID-paging koppelt een ruim gamma gebruiksvriendelijke pagers en oproepsystemen aan een uitgebreid netwerk met ruim voldoende capaciteit.

Provinciale dispatching

Op dit moment schakelen de verschillende 100-centrales over op de ASTRID-technologie. De provinciale meldkamers worden immers omgevormd tot multidisciplinaire centrales waar alle noodoproepen samenkomen en waarin ook de 100-centrales hun plaats krijgen.