Lokale dispatchingoplossingen

Sommige korpsen rekenen alleen voor de calltaking op de provinciale meldkamer. De dispatching van hun mensen en middelen doen ze in eigen beheer. Aan die korpsen biedt ASTRID dispatchingoplossingen op afstand, in de vorm van Line Connected Terminals (LCT). Die terminals zijn verbonden met de provinciale meldkamers (CIC), maar worden op afstand gebruikt. Afhankelijk van het model heeft een LCT functies die vergelijkbaar zijn met de functies van een werkstation in de provinciale meldkamer: u kunt er gespreksgroepen mee beheren, databases van de provinciale meldkamer aanvullen of raadplegen, ploegen dispatchen enzovoort.

Met een LCT kunt u uw ploegen op het terrein allerlei nuttige informatie bezorgen, bijvoorbeeld over de plaats van een incident en het traject ernaartoe, en eventueel plannen, rapporten of documenten doorsturen.

Lokalisatie verhoogt veiligheid

Met de functies APL (automatische personenlokalisatie) en AVL (automatische voertuigenlokalisatie) kunt u via de LCT op geografische kaarten zien waar uw mensen of voertuigen zich bevinden. Dat bespaart u heel wat communicatie, het verhoogt de efficiëntie en niet in het minst de veiligheid van uw ploegen op het terrein.