ASTRID Training Centre

Eigen opleidingscentrum

De opleidingen vinden plaats in het professioneel uitgeruste ASTRID-opleidingscentrum in Brussel. De lessen kunnen er op een comfortabele manier plaatsvinden en cursisten kunnen er in een aangenaam kader ontspannen tussen de lessen door. Als dat van pas komt hebben we in ons demo-lokaal ook alle courante toepassingen ter beschikking om die toe te lichten.

Realiteit gesimuleerd

Bij de opleidingen wordt gebruik gemaakt van een gesimuleerde opleidingsomgeving die zo nauw mogelijk aansluit bij de reële werkomgeving van de cursisten. Het opleidingscentrum beschikt over:

  • Een gesimuleerde CAD-omgeving met geïntegreerde radio en geïntegreerde telefonie voor twaalf personen. Er kan zowel in een 100- als een 101-omgeving worden gewerkt, en bovendien in verschillende provinciale contexten.
  • Een geïntegreerde gesimuleerde radio-omgeving (TETRA-sim) en een eigen testnetwerk voor ASTRID-radiotoepassingen.

Naast twee leslokalen is er in het opleidingscentrum ook een demolokaal aanwezig voor meer gespecialiseerde opleidingen. Courante toepassingen zoals de CAD-Viewer, de Dispatch-S, een dispatchingwerkstation... kunnen er worden gedemonstreerd.

ASTRID maakt ook gebruik van externe trainingsystemen in politiescholen of het opleidingcentrum van de federale politie.


undefinedundefinedundefinedundefinedundefined